Succesvolle marketing begint bij conceptontwikkeling

Marketing is een continue strijd om aandacht. Ieder merk heeft een podium nodig.

Maar met welke boodschap beklim je de zeepkist? Hoe sla je de brug tussen strategie en toepassing, tussen business en users?

Zonder conceptontwikkeling geen effectieve marketing, maar hoe pak je dat nou aan?

Wat is conceptontwikkeling?

Een succesvolle marketingcampagne begint bij een sterk idee. Een heldere gedachte die iedereen begrijpt en waarvan de toegevoegde waarde direct duidelijk is. Maar pas op: een idee is nog geen concept. Sterker: alleen een idee, hoe briljant ook, voegt niets toe.

Een idee krijgt pas waarde in de vorm van een functionele oplossing of propositie. En dat is precies het doel van conceptontwikkeling: ideeën omzetten in succesvolle activatie. Ofwel: van bedrijfsstrategie naar praktijk. En daarmee krijg je uiteindelijk een blauwdruk als basis voor brand activation.

Conceptontwikkeling Louder-style

Creatieve communicatie zit in ons bloed. Van ING tot Tesla, van Capgemini tot Eindhoven Airport: met onze creatieve events, campagnes en activaties zetten we gerenommeerde merken in de spotlights. En dat is altijd teamwork.

Terwijl onze strategen de doelstelling in het vizier houden, zoeken onze designers de creatieve grenzen van de horizon op. We duiken diep in het DNA van jouw merk en laten daar de Louder-aanpak op los.

Vanuit onze visie gaan we met jouw visie en doelstellingen aan de slag. Samen met de projectmanagers boetseren we een kansrijk idee tot een krachtig marketingconcept.

Stappenplan conceptontwikkeling

Creatieve conceptontwikkeling is bij Louder een driestappenplan:

1.     Van probleem naar idee

Begin bij het begin: Welk probleem gaan we oplossen? Wat is het profiel van de doelgroep(en) en wat is de (maatschappelijke) context?

In deze fase is er volop vrijheid voor grenzeloze ideeën die ‘the box’ opnieuw definiëren.

2.     Van idee naar concept

In deze fase trekken we de teugels aan. Weg met wilde ideeën die niet uitvoerbaar zijn. Ook vermijden we zijpaden en details in de marge die afleiden van dat waar het allemaal om gaat: het ontwikkelen van een valideerbaar concept.

3.     Van concept naar activatie

Het concept is er. Nu gaan we iets moois bouwen. De laatste stap binnen conceptontwikkeling is het vertalen van het concept naar een activatie.

Louder is dé expert op het gebied van creatieve concepten die werken.

Conceptontwikkeling: wat levert dat concreet op?

Het proces eindigt met een kant-en-klaar concept dat voldoet aan de doelstelling én aansluit bij de behoefte van de gebruiker.

Een concept kent vele gedaanten. Een greep uit ons werk:

  • Voor de presentatie van de Opel Insignia organiseerden we de Kilometer Pitch, een ultrakorte proefrit van slechts één kilometer voor leaserijders.
  • Voor Gom presenteerden we de kernwaarden van het bedrijf op creatieve wijze tijdens het Blij van Schoon Inspiratie Festival.
  • Voor PostNL hielden we tijdens hun commerciebijeenkomst 500 gasten een dag lang geïnteresseerd terwijl ze geconfronteerd werden met statistieken (tipje van de sluier: fun & gamification).
  • Voor ING creëerden we een ‘onconventionele sfeer’ om creativiteit te stimuleren tijdens de Breaking Habits Hackathon.
  • Voor de Ster Roadshow zorgden we voor rumoer op verschillende locaties in het land, om zo de nieuwe seizoensprogrammering ludiek onder de aandacht te brengen.

Louder: bijzonder bureau voor conceptontwikkeling

Bij Louder zijn we niet zo van de status quo. Je bent immers nooit te oud om te veranderen. Heeft je bedrijf een boost nodig? Is het hoog tijd voor de welbekende frisse wind? Laat je verrassen en verwonderen door een conceptontwikkelaar met gevarieerd trackrecord.

Actions speak louder than words.

Let’s make it Loud!

Benieuwd wat Louder voor je kan betekenen? Interesse in conceptontwikkeling voor effectieve marketing?

Maak kennis met ons team of neem direct contact op voor een snelle kennismaking.

laat je horen!

Werk waar je stil van wordt. Dat is wat wij doen. Daarvoor is het natuurlijk wel handig om te weten met welk vraagstuk je zit. Wil je informeren? Overhalen? Enthousiasmeren? Vul het formulier en ervaar zelf dat Louder levert.


    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.