Opel
Generation O.
  • Influencer marketing, relatief jong en toch al onmisbaar. Maar hoe geef je meer diepgang aan deze commerciële samenwerkingen? Wij vonden het antwoord in Generation O. Influencers zetten als nieuwe generatie Opel marketeers hun kennis en expertise in om tot nieuwe inzichten voor het merk te komen. Een schot in de roos, to say the least.
  • Een negental influencers, waaronder Fajah Lourens en Jamie Li, vertaalt haar visie naar een marketingplan. Daarbij worden zij geholpen door toonaangevende experts uit de branche. Samen denken zij na over het bereiken van de Opel-rijder in de toekomst. En hún plannen presenteren ze aan het eind van de dag aan de directie van Opel Nederland en haar marketeers.
  • Om de onbegrensde mogelijkheden in het creatieve proces te onderstrepen, ontwikkelden we een dynamische identiteit die we vervolgens volledig doorvoerden in alle uitingen van de campagne. Een herkenbare, minimalistische stijl die continu verrast. Dit is toch serieus vet!
  • Niet alleen op papier een vet concept, ook in praktijk wierp het haar vruchten af. Zo wisten we een earned media bereik van 1.6 miljoen impressies te genereren. En die teller liep al snel op tot 3.3 miljoen na een kort paid offensiefje. Maar het belangrijkste resultaat is de unieke relatie tussen Opel en haar merkambassadeurs: Generation O.